ONZE LOPENDE DIENSTEN

Wij verzorgen al uw administratieve diensten…

Het is onze sport om uw administratie op orde te brengen en houden. Banken, leveranciers, kamer van koophandel en de Belastingdienst stellen steeds hogere eisen aan een goede inrichting van uw administratie. Maar ook voor u als ondernemer is het belangrijk dat uw cijfers in goede conditie zijn. De Westfriese Rekenmeester beschikt over professionele (online) boekhoud- en loonpakketten. Zodat u ervan uit kunt gaan dat alle zaken goed zijn geregeld, zoals u dat wilt.

… en voorzien u van financieel en fiscaal advies.

Net als bij het marathonlopen gaat het erom dat we er alles uithalen wat erin zit. Dus voorzien wij u graag van gericht financieel en fiscaal advies. Wij hebben een duidelijk doel voor ogen. Richten ons vooral op financiële diensten die verwant zijn aan de fiscaliteit. Zonder daarbij het geheel van de financiële planning uit het oog te verliezen. Dat maakt de cirkel mooi rond. En zo halen we samen altijd succesvol de eindstreep.

Fiscaal advies

Leuker kunnen we het niet maken! Onder dit motto wordt u door de belastingdienst erop gewezen dat de jaarlijkse aangifte binnenkort weer moet worden ingezonden. Voor sommige particuliere een koud kunstje voor velen een kwelling. Dat is ook niet zo vreemd als je alleen al kijkt naar de wijziging in het begrip fiscaal partnerschap vanaf 1 januari 2012, en hoe zit het met die kapitaalverzekering eigen woning of de restschulden na verkoop van de eigen woning? Bij ons kunt u, uw aangifte inkomstenbelasting laten verwerken. Hierdoor weet u zeker dat alles uit uw aangifte wordt gehaald. Om uw aangifte inkomstenbelasting goed door ons te laten verlopen vragen wij u alvast onze Checklist IB 2022 in te vullen en tezamen met uw gegevens aan te leveren.

De prijzen voor aangifte inkomstenbelasting over 2022 zijn als volgt:
Geen eigen woning. Alleenstaand: €50 / Stellen: €75
Met eigen woning. Alleenstaand: €85 / Stellen: €110
• Aangifte aan- en verkoop eigen woning: €150

De erfbelasting is onder de belastingen het minst populair. Veel mensen vinden het onterecht om nog eens belasting te moeten betalen over geld wat door de overledene met hard werken is verdiend en waarover al belasting is betaald. De wet is vrij recent gewijzigd.

Bij de wijziging is ook het aantal tarieven en tariefgroepen verminderd. Daarbij zijn ook de vrijstellingen voor de partners en de kinderen omhoog gegaan. Het begrip partnerschap is gewijzigd en er worden aanvullende eisen gesteld als men wil nalaten aan goede doelen. Door onze jarenlange ervaring op dit gebied kunnen wij aangiften Successie- en Schenkingsrecht op verantwoorde wijze voor u verzorgen.

Estate planning richt zich op het fiscaal zo gunstig mogelijk overgaan van vermogen. Het is uiteraard de bedoeling het vermogen daarbij zoveel mogelijk in stand te houden.

Vaak spelen emotie een grote rol. De schenker (veelal de ouders) wil nog zo lang mogelijk genieten en toch een groot mogelijk vermogen aan de erfgenamen (kinderen) overlaten. Er moet naar oplossingen worden gezocht om te voorkomen dat een groot deel van het vermogen bij schenking of overlijden moet worden afgedragen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het schenken van een onderneming en de familiebank? Dit zijn een van de vele mogelijkheden om als ouder bij leven vermogen naar uw kind te laten overgaan of financieel bij te staan. Ook Estate planning ontkomt niet aan de gewijzigde opvattingen over bepaalde onderwerpen van deze tijd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het levenstestament waarin de behartiging van uw belangen wordt geregeld als u wegens medische reden hiertoe niet meer in staat bent. Of de regeling van de zogenaamde digitale nalatenschap. In deze nalatenschap wordt geregeld waar alle persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden, gebruikersnamen, inlogcodes en accounts op internet te vinden zijn. Estate planning is een specialisme binnen het belastingrecht. Het is een combinatie van een goed testamentadvies, Erfbelasting en Schenkbelasting. Het fiscaaladvies eventueel in samenwerking met een notaris kunnen u nu en uw erfgenamen in de toekomst veel geld besparen.

Financieel advies

Het hoogst haalbare beroep is het zelfstandig ondernemerschap. Door de economische situatie voelen veel mensen zicht daartoe aangetrokken.
Immers wat is er plezieriger dan zelf de werkzaamheden te kunnen indelen, werken wanneer je maar wilt en alle zaken zelf te kunnen regelen.

Het ondernemerschap is een prima alternatief voor het werken onder een baas in loondienst. Daarbij heeft de overheid ervoor gezorgd dat ondernemers aanspraak kunnen maken op gunstige fiscale regelingen. Ondernemen is risico’s durven nemen, kansen zien en oppakken. Ondernemen is ook nieuwe inzichten ontplooien en zaken oppakken waar je in eerste instantie niet aan hebt gedacht. Ook het doordenken en ontwikkelen van een plan om onverwachte zaken zoveel mogelijk te voorkomen behoren tot het ondernemen. Veel verrassingen kunnen worden voorkomen door het initiatief in een ondernemersplan uit te werken.

Bij het opzetten van een onderneming zijn veel zaken van belang. Daarbij valt te denken aan:
• Het kiezen van een handelsnaam.
• Een eventueel bestaand concurrentiebeding bij de vroegere werkgever.
• De juiste rechtsvorm.
• In dienst nemen van personeel.
• De huisvesting.
• De financiering.
• Het opzetten en bijhouden van de administratie.
• Contacten met de belastingdienst.
• Werkzaamheden verband houdend met het opzetten van een eigen bedrijf of het onderzoek naar de mogelijkheden daartoe behoren tot ons dienstenpakket.

Ondernemingen groeien! Groei gaat vaak gepaard met investering, keuzes als lease of kopen komen dan aan de orde. Wij helpen u graag bij het maken van deze keuzes.
Wordt het kopen, dan heeft u mogelijk geld van buitenaf nodig. Banken zijn ook in deze tijd nog bereid te financieren, alleen wel met een gedegen plan en een goede onderbouwing. Onze kennis bieden wij u graag en gaan indien gewenst met u mee naar uw bank.

Een goed ondernemersplan is voor een financiering aanvraag noodzakelijk. U bent de ondernemer met ideeën wij helpen u graag bij het op papier zetten van deze plannen en rekenen samen met u de diverse modellen door.

Het opstellen van een ondernemersplan kan ook zonder financieringsbehoefte in algemene zin nuttig zijn. Door alle facetten onder ogen te zien leert het de ondernemer na te denken over de haalbaarheid van zijn onderneming. En ook over het ondernemerschap.

Neem contact met ons op voor meer informatie:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.