Voorkom de vermogensrendementheffing Box III

Door slim met uw vermogen om te gaan voorkomt u de heffing van Box III en behoudt u de mogelijkheid op de toeslagen. De vermogensgrens voor de toeslagen is niet gelijk aan de vermogensgrens van Box III, maar voorkomt u de heffing van Box III dan zit u op alle fronten goed!

Voorkomen van de heffing Box II, wat komt daarbij kijken? Heel simpel als uw vermogen op 1 januari van enig jaar boven de grens uitstijgt heeft u te maken met de heffing van Box III in het jaar daaropvolgend. Het box III vrije vermogen wordt elk jaar opnieuw vastgesteld kijk voor de huidige bedragen op de site van de belastingdienst. Of klik hier.

Elke situatie is uniek dus een simpele oplossing die voor iedereen geldt werkt niet altijd of is niet altijd wenselijk.

Zo was het tot voor 2001 nog heel gebruikelijk om de woning van de ouders over te brengen naar de kinderen, dit gebeurde dan veelal door het zogenaamde vruchtgebruik en blooteigendom constructie. Deze dagen is deze methode fiscaal gezien een dode mus. De wetgever heeft door aanpassen van de wetten het toenmalige voordeel geheel om zeep geholpen. Mocht u in het verleden van deze constructie gebruik gemaakt hebben zult u en uw kinderen geconfronteerd worden met heffing van Box III.
U kunt er voor kiezen om het blooteigendom van uw kinderen terug te kopen. Dit kost u uiteraard wel notariskosten en 2% overdrachtsbelasting, maar hierdoor komt de woning voor u wel weer terug in Box I. Als u dan vervolgens de prijs verschuldigd blijft aan uw kinderen kunt u gebruik maken van de voordelen die de familiebank kan bieden.

Als de eigenwoning kwestie niet bij u geldt dan kunt u er voor kiezen om een deel van uw vermogen aan uw kinderen te schenken. Door met dit instrument slim om  te gaan kunt u en uw kinderen mogelijk veel belasting besparen.

Wellicht wilt u toch liever het geld in eigen beheer houden, dan is de optie van papieren schenken mogelijk iets voor u. De mogelijkheden zijn er, u moet ze alleen wel op het juiste moment inzetten en de spelregels kennen.

Bent u in het bezit van een onderneming in de vorm van een besloten vennootschap? Dan kunt u mogelijk middels deze route de heffing van Box III voorkomen.

Elke van de bovengenoemde opties vraagt om maatwerk!

De Westfriese Rekenmeester kan samen met u kijken naar de meest ideale mogelijkheden voor u.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact met ons voor het maken van een afspraak. U kunt ook gebruik maken van het inloopspreekuur voor een oriënterend gesprek. Het inloopspreekuur is op elke donderdag van 10.00 tot 12.00 bij ons op het kantoor. Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan om van tevoren even contact op te nemen voor het inplannen

Wilt u meer informatie betreffende dit onderwerp? Vul dan a.u.b. onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.