Stijging in verzuim van belastingaangifte

Register Belastingadviseurs / 08-08-2023 / Bron: Nextens

Er is dit jaar gebleken dat er een groter aantal personen hebben verzuimd in het indienen van hun belastingaangifte. Naar aanleiding van een rapportage van NU.nl heeft de Belastingdienst dit bevestigd. Een groep van 97.000 mensen heeft dit jaar hun belastingaangifte niet ingediend, in vergelijking tot de nummers van het jaar ervoor. Dit is een significante toename, schrijft Nextens.

Hoofdoorzaken

De hoofdoorzaak die wordt genoemd is de toename in mensen die verplicht waren om aangifte te doen; met maar liefst een stijging van 200.000 vergeleken met het vorige jaar. De reden van de stijging is: de drempel voor belastingvrij vermogen die verhoogd is naar €50.000 en personen met een vermogen tussen €30.000 en €50.000 zijn verplicht dit jaar aangifte in te dienen.

Moeilijke situaties

Sommige mensen geven aan, hun aangifte te zijn vergeten en anderen geven aan het niet toe in staat te zijn door complexe situaties waar ze moeilijk uit kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan psychische problemen, echtscheiding of bijvoorbeeld enorm veel stress.

In dit soort gevallen bieden wij als WestFriese Rekenmeester u de mogelijkheid met ons in contact te komen en wij kunnen u helpen bij het proces van aangifte invullen. 

Wees u er op berust dat u een boete kunt krijgen vanuit de Belastingdienst als u uw aangifte niet doet. Deze bedraagt €385. Verder zal de Belastingdienst in deze situaties zelf het inkomen schatten en dit kan tot hogere belasting kosten leiden dan noodzakelijk.

Neem contact met ons op via de link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *